Daniel Helakorpi avasi Ystävänpäivän Tervaväylän koululaisille 
perjantai, helmikuu 15, 2013, 19:35 - Tempaukset ja toiminta
Terväväylän koululla oli todella lämminhenkinen ja reipas Ystävänpäivän rieha. Talent 2012, Daniel Helakorpi tuli mukaan meille luomaan hyvää mieltä. Riehassa oli myös Disco, puikoissa toimi Dj. Bonfire, hänet olimme saaneet SiniSamilta mukaan. Väliajalla sheikkas taitava tanssiva koira, joka kävi esitämässä boogieta. Paikalla oli todella mukavasti saapunut väkeä viettämään yhdessä kyseistä päivää. Pyörätuolitanssissa nähtiin monen moista upeaa tyyliä, hip hop, hidasta, rock.. jne, taittuivat todella upeasti, lisäksi monien muidenkin rytmien tahtiin. Oppilas Kerkko oli ehdoton parkettien kruunaamaton partaveitsi.

Ystävänpäiväterveiset Kärpiltä ja Lasselta

Danielin esityksen jälkeen, kerroin kaikille ystävänpäiväterveiset Ilkka Mikkolan välittämänä Kärpiltä Raksilasta, sekä meidän Kummilta Lasse Kukkoselta Ruotsinmaalta. Silloin tietysti myös pukeudutaan kuvassa näkyvään sotisopaan,siis. ( ps. lopussa linkki aikaisempiin You Tube tallenteisiin sivuilleni )

Mitä, missä, miksi

Olemme nyt kolme vuotta järjestäneet Oulun Invalidien Yhdistys / WEP -projekti,kerran viikossa mm. Terväväylän nuorille opiskelijoille toiminta – ja liikuntaryhmää, yhteistyössä koulun ohjaajan Outin kanssa. Sekä WEP:n mukana opiskelija Henna.Nimen omaan oppilaiden toiveista, kauden ohjelman runko on toteutettu.Tässä tapahtumassa toimin koordinaattorina ja juontajana.

( kuva julkaistu Danielin Äidin luvalla )kuva: Talenttia, siis toisessa. Eli Daniel Helakorpi ( talent 2012 ) kävi heittämässä mainion keikan Tervaväylän ystävänpäivän riehassa. Sekä, Daniel opetti minulle miten ne sormet pitää oikeesti olla kun on hyvä fiilis,no minulla ne sormet oli aikasemmin kuulemma vinksin vonksin :) huom ! katso minun keskittynyt ilmeKuva: Sitten tärkeä soundtsekkaus ( näin Oululaisittain sanottuna ), ja siinä Daniel mietti asioita useaan otteeseen tunnollisesti.

Aitoa Ystävänpäivän tunnelmaa

Olin todella otettu, tapahtuman yhteishengestä ja siitä tiimihengestä mitä saimme luotua, sekä kuinka Daniel oli aina ykkösjuttu – hänestä pidettiin todella hyvää huolta, kun äiti oli mukana, se todella huokui kaikessa. Vielä sekin pisteenä iin päälle, kun lausunnankoutsi, opettaja Tarja Kannus-Kivelä tuli vielä mukaan eläytyen esitykseen, upeeta toimintaa. Danielin parhaaksi kaikki. 

Danielin Äiti oli aivan loistava hänen kanssaan, soundsekit ( oulun murteella sanon ), kun nyt oltiin nyt keikalla. Eli, asenteella pienet asiat, on yhtä suuria kuin ns.isot. Niillä ei ole eroa. Sekä muiden huomioon ottaminen keikan jälkeen, oli todella sekin piste sen iin päälle, kun Daniel vielä kuitenkin jaksoi jakaa iloisesti nimmareita omasta toiveestaan. Äiti kertoikin, että koulu, ystävät, harrastukset jne. ovat tärkeimmät,sen jälkeen tulee vasta keikat, joita on tarkoin harkiten silloinkin, noin pari kuukaudessa.

Mutta nyt Tervaväylän lapset saivat nauttia Danielin Runon lausunnasta. Olen ollut todellakin monissa tapahtumissa järjestämässä jne. ja harvoin näkee noin kokonaisvaltaista sitoutumista sekä huolehtemista. Daniel oli upea persoona, sekä loistava esiintymään koko kropalla sekä lausumaan edm.lisäksi. Kuva: Dj.Bonfire liekessä, musiikit hoitu tiikerilasien takaa.Kuva: Sitten jaettiin tarkasti hyvällä fiiliksellä kymmeniä nimmareita ja otettiin valokuvia ( takana, Danielin äiti tukena ). Muuten tiedoksi, Daniel pelaa lätkää KKP:ssa, eli myöskin kova Kärppäfani nuori mies on. Ystäväpäivän riehan jälkeen Daniel suunnistikin Kärppämatsiin tai..siis melkein. Daniel halusi kirjoittaa vielä muutman fanikortin nimmarilla sekä käydä moikkaan tanssivaa koiraa...eli eka erä tais vissiin jo mennä :)Kuva; Ja Koiratanssia boogien tahtiin siinä taasut vaihto paikkaansa vilkkaasti.Huom.katso häntä ja hau haun asenne !Kuva: Maria Jansson, Oulun Invalidien Yhdistyksen vapaaehtoinen vertaisohjaaja, kertoi väliajalla toiminnastamme, sekä nuorten vaikuttajien tulevaisuuden suunnitelmista.


Muuta minusta,kentällä, allekirjoittanut

Aina kun lähden mukaan, esim.valmennukseen, tempauksiin, työhön, luottamustehtävään, suunnitteluun,toiveiden toteuttamiseen, haasteisiin, jne,. jne. mikään ei ole mahdotonta, kun luodaan ensin mahdollisuuden ja luottamuksen ilmapiiri yhteistyössä. Eli kaikki ovat mukana vaikka soveltaen...esim. vaikka kuulennossa mukana ( silloin yhteys esim. NASA:aan.) Mutta se vaatii myös mukaan pyydetyiltä tiettyä asennetta,ennakkoluulottomuutta, yhteisöllisyyttä, ehdoton luottamus puolin ja toisin. "Akka" ja "Äijä" sellaista - rehellisstä asennetta, halua tehdä koko kropalla sovelletusti yhteiseen hyvään jne.

Ja se, että asiat ansaitaan tekemällä, eikä puhumalla, varsinkaan EI itselle edulliseksi selittelemällä. Asenne pitää olla, " ettei polkupyörääkään opi polkemaan lukemalla " eikä mennä aina "sääntöjen" ja kaikkien esteiden taakse selitellen itselle edm. edulliseksi asioita, kun ei oikeesti huvita tehdä ( tulis äkkiä klo, 16 asenne, paan oven kiinni enkä katokkaan sinne päin.).

Vaan TOIMITAAN myös sen ulkopuolella! yhteisen hyväksi. Eli, Kiitos useista asioista jotka ovat toteutuneet yhteistyössä vuosien saatossa ja jotka tulevat toteutumaan. Kiitos kuulu kymmenille yhteisöille, sadoille ihmisille,yhteistyö - kumppanneille eli kaikille meille. Yhdessä eteenpäin !

You Tube. Jouni Qveflander.43 videota menneiltä vuositlta. http://www.youtube.com/user/invaoul00


lisää kommentti   |   ( 2.9 / 681 )

Yhteistyössä Oulun H-DCF Chapter 10 keräyslahjoitus OYS:sin Lasten klinikalle  
keskiviikko, tammikuu 30, 2013, 20:19 - Tempaukset ja toiminta
Olemme Oulun osaston Harley-Davidson Club Finland piiripäällikön Martti Ilvon kanssa tunteneet noin 12 vuotta ja tehneet hyväntekeväisyyttä yhdessä ja erikseen useissa asioissa sekä tapahtumissa. Mutta nyt, lahjoitimme tällä kertaa yhteistössä todella tärkeään paikkaan,kuten aikaisemminkin HD Oulun osasto on tehnytkin.


( kuvassa,(vas.) WEP:sta Anne Haurinen, allekirjoittanut, Martti Ilvo, perheet. ( oik.) OYS:n henkilökuntaa, hoitajat sekä lääkärit )

Eli, OYS:n Lasten klinikalle luovutimme 1000€, henkilökunnan vastaanottaessa lahjoituksen. Kuvissa myös mukana perheitä lastensa kanssa. Eli lahjoituksen tuotto oli mm. loistavan liikunnallisen tapahtuman, Likkojen lenkin tapahtuman, Oulun alueen Harley Davidson ajon tuotto. Lahjoitus oli omantunnon mukaan. Tässä toimi myöskin useita WEP - projektista Oulun Invalidien Yhdistyksestä, ODL:n opiskelijoita sekä Sini Saihon tiimi Haukiputaalta. Sekä lahjoituksessa oli aikaisemmista Oulun alueen HD:n toiminnan tapahtumista mm. äitienpäivän ajoista olevat lahjoitukset jne.

Harley-Davidson Club Finland on ollut todella monessa mukana hyväntekeväisyys periaatteella vuosia. Tässä vain yksi loistava video reilun vuoden takaa, joka järestettiin Caritas - säätiöllä. Kuvaajana toimi Valtteri Kujala, hän myös tuotti- ja teki videoon musiikin. Kiitos hyvästä yhteistyöstä jälleen Harley-Davidson Club Finland. Linkki alla mainitsemaani videoon

http://www.youtube.com/watch?v=0tvMP-2ketk


( KUVAT; Kari Erho )

lisää kommentti   |   ( 3 / 655 )

Klovni Sebastian kävi tsemppaamassa Terväväylän koululaiset kevääseen 
perjantai, tammikuu 11, 2013, 09:23 - Tempaukset ja toiminta
Oulun Invalidien Yhdistys ja WEP - projekti ohjaavat / järjestävät kerran viikossa Tervaväylän koulun oppilaille toimintaa. Menossa mukana, toiminta- ja liikuntaryhmä, Likat & Jannut. Yhdessä touhutaan Koulun ohjaajan Outi Pyyppösen kanssa ja OIY:n kautta toiminnassa on kaksi opiskelijaa Henna ja Henna - Liina. Allekirjoittanut pörrää siellä täällä. Tulossa on mm, tutustumiset Poliisilaitokselle, palolaitokselle, Ouluhallissa telinevoimisteluun, mäenlaskua auranmajalla, Disco- ja artisti-ilta ( Aki Louhela, Dj Junnu ), Ratsastamista Saaran talleilla, sekä erilaisia liikunta - ja leikki juttuja koulun liikuntasalissa jne..( tässäpä eilinen klovni Sebastianin vierailu 10.1, josta vain muutama kuva upeasta kokonaisuudesta ja tempuista )Lasten supersuosikki Sebastian tunnetaan ympäri Suomen. Häneen on saattanut törmätä niin sirkuksissa ( Sirkus Finlandia ), laivoilla kuin televisiossakin. Sebastianin esitys on hupaisa sekoitus taikuutta, klovneriaa ja vatsastapuhumista yleisön osallistumista unohtamatta. Näissä esityksissä lapset ovat todellisia tähtiä! Niin kuin nytkin, lapset pääsivät osallistumaan temppuihin, valtaisan naurun rämäkän saattelemana.

Varsinkin puhuva papukaija ei meinannut millään suostua laulamaan, mutta kun oppilaat yhteen ääneen kannustivat, niin jo rupesi papukaijaan laulujänteet luistamaan. Jopa niin paljon, että papukaija Sebastianin laukustakin vielä innostui huutelemaan ohjeita :)

Oppilaat olivat kiitokseksi tehneet Klovni Sebastianille kortin ja keppihevosen. Sillä on hyvä sitten kierrellä ympäri Suomea ja muita maita. Sebastian lähteekin muutaman viikon päästä Norjaan, kyseisen maan suurimman sirkuksen kanssa kiertämään puoleksi vuodeksi maata ja vuonoja ympäri ämpäri. Senkin kuulin, että jopa Norjaksi on Sebastian opetellut vatsastapuhumista.
Sitten Sebastian nähdäänkin jälleen kesällä kotosuomessa Sirkus Finlandian mukana

Tässäpä muutama kuva Sebastianin hyväntahtoisesta ja iloisesta esiintymisestä Likoille & Jannuille:)( kuvassa taisi olla ihan mahdoton pieni pesukarhu, joka ei malttanut pysyä paikoillaan jos ei nukahtanut.)( Mitä ihmettä, taikakeppi teki melleviä taikoja. Ei ihme, että eturivissä meinasi joku lähteä lentoon, kun niin eläytyi taikaan )( Sitten puhuva ja laulava papukaija joka ei millään uskaltanut alkaa ensin laulamaan, väiteltyään ensin Sebastianin kanssa laulusta. Mutta sittenkin onnisti, kun koululaiset kovasti kannustivat papukaijaa, sieltä alkoi kuulua Kaijan nokasta, pitkästi tuttua laulua...ihahaa..ihahaa.. hepo hirnahtaa jne... Laulua, puhetta ja ohjeita riitti sitten viellä Sebastinin laukustakin asti.. vaikka kansikin oli jo kiinni :) )( Lopuksi koulun oppilaat antoivat Klovni Sebastianille yhdessä tehdyn kiitoskortin ja matkaan maailmalle keppihevosen ! )( Kiitos Sebastian ! kaikilta meiltä, Onnea Norjaan ! )
lisää kommentti   |   ( 3 / 669 )

Joulun alla moikkaamassa Kärppien pelaajia 
perjantai, tammikuu 11, 2013, 09:01 - Tempaukset ja toiminta


Kävimme katsomassa ennen joululomia viimeisen kotiottelun Kärpät - HIFK. Mukana kannustamassa olivat Caritas -säätiö / Veturi, Validia, Oulu, Tervaväylän / Lohipadon oppilaat. Koulun oppilaat olivat tehneet hienon kannustuslakanan joka roikkuikin koko ottelun ajan hallin päädyssä. Sekä oppilaat luovuttivat ison Joulukortin pelaajille sekä kuvassa olevan kannustuslakanan.

Samaiseen otteluun olivat kaikki pyörätuolipaikat jo menneet aikaisemmin. Mutta neuvottelin Kärppien kanssa siitä, saisimmeko 24:ä ylimääräistä normaalihintaista pyörätuolipaikkaa poikkeuksellisesti tähän otteluun, koska useat yhteistyökumppaniyksiköt olisivat muuten jääneet kokematta jääkiekkohuumaa tapahtuman. Eli Oulun Kärppien tuella pääsimme kokemaan kaikki halukkaat jääkiekon huumaa ottelussa Kärpät - HIFK ja saimme kaikki hyvän Joulufiiliksen päälle !San Jose Sharksin puolustuksessa kolme kautta vakiomiehistössä pelannut Jason Demers oli ensimmäinen NHL-puolustaja SM-liigassa. Nämä kuvat taisivat jäädä viimeiseksi Kärppäpaidassa Raksilassa IFK ottelun jälkeen. Jason palasi takaisin Kanadaan, kun NHL:n työsulku päättyi. Eli, harvinaiset nimmarit olivat kysyttyjä.

Niin Ikään Kärppiin NHL työsulun ajaksi tullut Jussi Jokinen palasi NHL:ään edustamaan Carolina Hurricanesia

lisää kommentti   |   ( 3 / 676 )

Yhden päivän liikunnan ja kulttuurin iloa yhdessä ! 
tiistai, joulukuu 4, 2012, 10:49 - Tempaukset ja toiminta


Linnanmaan jäähallissa mm. pyörätuolilla luistellen:
Olipas jälleen yksi vaiherikas päivä, kun olimme OIY:n ja WEP:n kanssa menossa yhteisöllisissä merkeissä.

Soveltavan liikunnan elämyksiä ja liikunnan iloa jäällä Kärppä - valmentajien kanssa, Antti Kangas ja Ville Komulainen Kärpät46 , Linnanmaan jäähallilla. Matalan kynnyksen jääkiekkokoulu ja muita lajeja. Mukana toiminnassa olivat myös Oulun kaupungin erityisliikunta sekä Suomen Vammaisurheilu ja –liikunta VAU ry. Sinnehän me pykästiin mukaan Caritaksen väen kanssa.

Hauskaa oli, kenttä oli jaettu kolmeen osaan. Yhdessä pelattiin hokia, toisesssa luisteltiin eri apuvälinein ja kolmannessa kokeiltiin eri jääpelejä soveltaen. mm:ssa pyörätuoli jääkiekkoa, kelkkajääkiekkoa ja haavijääpalloa jne.
(kts. forum24 Liikunnan iloa linnanmaalla http://www.forum24.fi/ )Kuva: Raimolla Haavi auki ja pallot kiinni.Kuva: Jaakko Määttä (vas.) saa opastusta kelkkajääkiekon maailmaan Kärppien valmentaja Antti Kangas puikoissa. Lajissa pitää olla yläkropassa sitä kuuluisaa jerkkua !Sitten kokeiltiin Raimon kanssa vielä sähkärilätkää. Kyllä tätä lajia voi näinkin todella hyvin pelata. Pakko oli ottaa tuolista tukea että pysy pystyssä
Elokuvan koskettavaa tunnelmaa Star:ssa

Aamupäiväisen liikunnan riemun jälkeen linnanmaalta, suuntasin kiireen vilkkaa elokuvatapahtuman pariin. Järjestimme Höyhtyän suuralueen vanhus - ja vammaistyöryhmän kanssa yhteisöllisen elokuvatapahtuman kuljetuksineen paikan päälle ja takasin. Elokuvana oli Tie Pohjoiseen. Paikkana oli erittäin hyvä esteettömälle elokuvanautinnolle teatteri Star:ssa. Teatteri on kerran palkittu Vammaisneuvoston toimesta vuoden vammaisystävälliseksi yritykseksi. Star:n kolmeen saliin mahtuu yhteensä n. 30:tä pyörätuolia hyville paikoille.Elokuvaa oli seuraamassa vajaat 80:ntä henkilöä, joista 20:tä oli pyörätuolilla liikenteessä. Oli hienoa kun menimme yhdessä elokuviin niin nuoret kuin seniorit. Me Oulun Invalidien Yhdistyksessä olemme Toiminnanjohtaja Jussi Lotvosen kanssa toimintastrategiassa panostaneet spontaanisti nimenomaan yhteisöllisyyteen yli vammaisyhdistysten rajojen yhteistyössä. Ja iloksi voin todeta, että tuloksia on selvästi nähty ja nähtävissä. Yhä nuoremmat tulevat yhdessä mukaan ja haluavat vaikuttaa yhdessä, hienoa !

Lasten riemua keilaradalla:

Sitten jääliikunnan ja kulttuurin parista suunnistin klo 17 jälkeen uudestaan liikunnan pariin, uuteen esteettömään keilahalliin Pelixir, Alppilaan. Jossa yrittäjäveljekset olivat käsityönä rakentaneet loistavan keilakourun josta oli vaivatonta keilata pyörätuolista. Kertoivat he myös, että ulkomailta on tilattu kahvakeilapalloja soveltavaa keilausta varten. Eli sitten tervaväylän koulun lasten kanssa keilasimme.Laidat radoilta ylös ja pallot viuhuen liikkeelle ja keilat sai kyytiä. Tällä kertaa oli liikenteessä reipas likkaporukka avustajineen. Oulun Invalidien Yhdistys järjestää kerran viikossa Tervaväylän koululla toiminta - ja liikuntaryhmää. Kerran kuussa menemme lasten toiveiden mukaan jonnekin toiseen paikkaan touhuamaan. Tulossa on seuraavaksi 20.12 Kärpät - HIFK ottelu ja sen jälkeen tietysti Kärppäpelaajien fanitapaaminen.Kiitoksia Oulun Kärpät:

Haluan kiittää lopuksi Juha Junnoa ja Oulun kärppiä . Samaiseen otteluun olivat kaikki pyörätuolipaikat jo menneet aikaisemmin. Mutta neuvottelin Kärppien kanssa siitä, saisimmeko 24:ä ylimääräistä normaalihintaista pyörätuolipaikkaa poikkeuksellisesti tähän otteluun, koska useat yhteistyökumppaniyksiköt olisivat muuten jääneet kokematta jääkiekkohuumaa tapahtuman. Eli Oulun Kärppien tuella pääsemme kokemaan kaikki tulevaa jääkiekon huumaa ottelussa Kärpät - HIFK ja saamme kaikki hyvän Joulufiiliksen päälle !
lisää kommentti   |   ( 3 / 703 )


Seuraava