Jussi Lotvonen - vammaisurheilija. Tavoitteena Rion Paralympialaiset 2016. 
tiistai, marraskuu 12, 2013, 10:30 - Yhteistyö
Katso upea video Jussi Lotvosesta, jolta uskallusta ja tavoitetta ei puutu ! ---> http://www.lotvonen.com/


lisää kommentti   |   ( 3 / 592 )

Tampereen apuvälinemessut 2013 
lauantai, marraskuu 9, 2013, 17:05 - Yhteistyö
Pertti Sankilampi. synt. 21. heinäkuuta 1945 Kempele hän on suomalainen vammaisurheilija, joka voitti aktiiviurallaan seitsemän kultamitalia paralympialaisten maastohiihtokilpailuissa. Hän saavutti vuosina 1976–1990 29 arvokisamitalia, joista 14 oli kultaisia.

Wikipedia ----> http://fi.wikipedia.org/wiki/Pertti_SankilampiHiihtäjälegenda Pertti Sankilampi sai uutta apua arkeen, Ottobock innovatoi,Janne Isokangas toimessa ja Suunnittelussa

Respecta ja Mikko Kuustonen olivat täysin kärryillä
Sitten pyörätuoliskorista
Tässä, simulaatio näkövammaisten ratsatutsharrastuksesta. Jokainen voi halutessaan kokeilla tätä, ilman tiettyä aistia !Näyttelijä Eija Vilpas, hymyjoogan jälkeen. Hymy perstaskuun ja Jussi Lotovonen vangitsi todellisuudenEt koskaan saa mistään kiitosta,ikinä (kö). Varsinkaan palvelua tarjoavat ja auttavat ihmiset. Siittä HARVINAINEN taulu, että useat ihmiset olivat tyytyväisiä.Eija,takakentän luottopeluri !Leisteissonia Wheelchairista !VAU ! ja monessa mukana.
Soon niin, että jo ämpärin kokosena jokaine oppii liikennesäännöt :)


lisää kommentti   |   ( 3 / 620 )

10: nes Sovellettu maanpuolustusleiri. Demanding Handicap national defence camp 2013. 
torstai, kesäkuu 6, 2013, 19:47 - Yhteistyö
CAMP 2013 PHOTOCOLLAGE ( kuvaaja, Jari Heikkinen )------> http://jaren.kuvat.fi/kuvat/leiri2013/

documentary film,earlier 2007 http://jouniqveflander.com/maanpl/maanp ... sleiri.mp4
Kaleva, linkki juttuun ----> http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/hiukk ... at/631733/

Yle TV 2,linkki juttuun ---> http://yle.fi/uutiset/vammaiset_hankkiv ... ia/6666559
lisää kommentti   |   ( 3 / 606 )

Oulun Pyrinnön nuorten telinevoimisteluun tutustumassa.  
torstai, maaliskuu 28, 2013, 21:25 - Yhteistyö


( tekstin jälkeen, linkki kuvakoosteeseen )

Olimme Oulun Pyrinnön kanssa sopineet yhteisestä ajasta, jolloin voimme käydä tutustumassa nuorten telinevoimisteluun. Eli,menimme tervaväylän koululaisten, liikunta - ja toimintaryhmän Likat & Jannut kanssa tutustumaan Oulun pyrinnön nuorten telinevoimisteluun Ouluhallissa olevalle vuorolle.

Eli soveltaen myös voimistelukin on todellakin mahdollista monin eri tavoin / tekniikoin. Tietysti myös tältäkin reissulta oli eväänä kotiin viemisiksi hyviä ideoita tulevaisuuteen.

Mukana oli Pyrinnöltä n. 20 nuorta voimistelijaa. Heistä kahdeksan voimisteli Suomen maajoukkuetasolla, kun kysyin ( eli kuvassa kädet ylhäällä ). Ikäjakautuma oli muistaakseni 6 - 17 vuotiaat tässä ryhmässä, jota Matias Härö valmentaa. Pienellä tauolla kaikki voimistelijat kokoontuivat meidän vaativaan tenttiin ja sitten yhteispotrettiin. Kiitos Oulun Pyrinnölle yhteistyöstä ja siitä, että seura on ennkkoluulottamasti ollut tukemassa talkoilla useita tapahtumia. Ja niin, sain lupauksen jatkostakin, että jos vain tarvimme jossain apuja / kavereita touhuhin... Mielellään olemme avuksi, lupasi pyrinnön päätoiminen valmentaja Matias Härö.

Jos joku ihmetteli mikä allekirjoittaneella roikkuu kaulassa, noissa kuvissa. Se on valkoinen sydän jossa lukee Little Angel. Se tuli mulle "lahjana" tervaväylältä viime reissun jälkeen. Niin silloin se laitetaan asiaan kuuluvalle paikalle. Vaikka en pieni ookkaan...ja sillee. Mut se siitä ja nyt uppeisiin tunnelmiin...

Linkin takana valokuvaaja Jarkko Heikkisen taltioimat kuvat. ( ps. Jarkko kuuluu 2.4 alkaen OIY:n WEP tiimiin. Erikoisosaaminen. Valokuvaus ja musiikki. Kitara,piano ym. ja kapellimestari eräässä Big bändissä omien projketien ohessa jne...)

http://jaren.kuvat.fi/kuvat/jounille/
lisää kommentti   |   ( 3 / 614 )

Työnantajat ja työterveyshuolto tuntevat huonosti työolosuhteiden järjestelytuen 
tiistai, syyskuu 11, 2012, 08:44 - Yhteistyö


Osuuskauppa Arinan Sale - myymälät ovat tukityöllistäneet kehitysvammaisia. Tässä Oululaisessa salessa ollaan työntouhussa kaksi kertaa viikossa. Ohjaamassa ja tukemassa ovat Oulun Invalidien yhdistyksen hallinnoiman WEP - projektin ( vaikea vammaisten elämän laadun parantaminen ) avustajat / ohjaajat Timo ja Jouni. WEP - projektin kautta olemme työllistäneet ensimmäisen vammaisen vapaille työmarkkinoille.

Kaiken kaikkiaan projektin kautta on kahden vuoden aikana työllistynyt neljätoista pitkäaikaistyötöntä vapaille työmarkkinoille ja kolme on lähtenyt opiskelemaan WEP - projektin innoittamana. Projektissa on ja ollut yhteensä noin neljäkymmentä työntekijää. Heistä neljä kuulovammaista ja yksi näkövammainen. http://www.jouniqveflander.com/blog/ind ... 111-144528

Johtaminen ja työllistäminen vaativat uutta ajattelutapaa

http://www.jouniqveflander.com/blog/ind ... 414-125857

Kehitysvammaisten työllistäminen

Kehitysvammaisista voisi ja haluaisi työllistyä välittömästi, mutta vain noin 200-300 on saanut työpaikan avoimilta työmarkkinoilta. Koska kehitysvammaiset ovat oikeutettuja saamaan työkyvyttömyyseläkettä, heidän työaikansa on rajoitettu. Oikea työpaikka ei merkitse pelkästään rahaa, joka toki on tärkeää, vaan myös osallisuutta työyhteisöissä. Kysymys on tasa-arvosta / yhdenvertaisuudesta - koulutetut ammattilaiset pääsevät tekemään osaamistaan vastaavia töitä.

Motivoituneita työntekijöitä löytyy, nyt tarvitaan lisää rohkeita työnantajia. Suomessa elää arviolta noin 30 000 ihmistä, jolla on kehitys-vamma. Kehitysvammalla tarkoitetaan vammaa ymmärtämis- ja käsityskyvyn alueella. Syyt sen muodostumiseen saattavat olla moninaiset. Usein kehitysvamma ilmenee siten, että kehitysvammaisen on vaikea sisäistää ja ymmärtää abstrakteja käsitteitä ja asioita. Kehitysvamma ei kuitenkaan estä oppimista tai uusien asioiden omaksumista – se on vain hitaampaa.

Työnantajat ja työterveyshuolto tuntevat huonosti työolosuhteiden järjestelytuen

Vammaisten työolosuhteita mukautetaan liian vähän. Työterveyshuolto tuntee huonosti vammaisten työntekijöiden erityisvaatimukset. Suomen noin 70 000 täysin työkykyisestä vammaisesta henkilöstä 40 prosenttia on työttömänä. Vammaiset ovat meillä harvemmin töissä kuin muualla Euroopassa. Vammaisten työnteon esteitä voidaan poistaa asiantuntevalla töiden ja työolojen mukauttamisella kuten esimerkiksi työpaikan esteettömyysjärjestelyillä ja osa-aikatyöllä.

Yhdenvertaisuuslaki edellyttää työolosuhteiden mukauttamista, mutta yli puolet erääseen tutkimukseen osallistuneista sanoivat, että heidän työtilansa eivät olleet työn sujuvuuden kannalta toimivat ja käytännölliset. Puutteita oli mm. työpisteiden säädettävyydessä ja työn apuvälineissä.

Työnantajat ja työterveyshuolto tuntevat huonosti myös työolosuhteiden mukauttamiseen tarkoitetun työolosuhteiden järjestelytuen, jota työ- ja elinkeinotoimisto on myöntänyt jo useita vuosia. Sitä oli hakenut vain harva vammaistukea saavan työntekijän työnantaja.

Hyvällä tuella,soveltamalla, ohjauksella ja esimerkillä yhteistyö toimii työelämässä
lisää kommentti   |   ( 3 / 603 )


Seuraava