Videoblogi. Kärppätapahtuma lintulassa 
keskiviikko, huhtikuu 30, 2008, 11:43 - VIDEOBLOGI, Tempaukset ja toiminta


TÄMÄ ON VIDEOBLOGI. LÖYDÄT TÄÄLTÄ Melkein KAIKKI BLOGIVIDEOT LYHYINE SELOSTUKSINEEN.


Kärppätapahtuma Lintulassa

Katso alhaalla aiheeseen liittyvä linkki

Video 1:Video 2:
2 comments ( 244 views )   |  tekstiin liittyvä linkki   |   ( 3 / 590 )

Tapaamassa Pauli Hanhiniemeä ja yhtye Hehkumoa Oulun keikalla 
sunnuntai, huhtikuu 27, 2008, 19:42 - VIDEOBLOGI, Tempaukset ja toiminta, Yhteistyö
Lassi on tavannut Paulin viisi vuotta sitten ja yhteydenpitoa on pidetty sen jälkeen tiivisti sähköpostin ja tekstiviestein. Lassi on pienestä pitäen kuunnellut Paulin tuotantoa sekä seurannut hänen projekteja.Lassille päivä oli unohtumaton,illan Pauli Hanhiniemen ja Hehkumaton keikan myötä.( hox ! Katso alhaalla aiheeseen liittyvä linkki )


3 comments ( 416 views )   |  tekstiin liittyvä linkki   |   ( 3 / 566 )

Onnittelut Oulun Kärpille.Kärppävierailu tulossa lintulaan. 
perjantai, huhtikuu 18, 2008, 18:17 - Tempaukset ja toiminta

Onnentoivotukset Oulun Kärpille ! ja isot kiitokset yhteistyöstä kuluneella kaudella. Play offien arvokkain pelaaja ja loistavan työn tehnyt maalivahti Tuomas Tarkki ja Kärppien kapteeni, kahdeksan Suomenmestaruuden mies Ilkka Mikkola,vierailevat Invalidiliiton Oulun asumispalveluyksikössä lintulassa, kanadamaljan kera vapun alla.Mestaruusjoukkueen upea kuva(kuva,Jari aikio)myös jaossa tällöin.Paikalla myös Lohipadon oppilaita ja Caritaksen kärppäfaneja. Vierailun tunnelmista laitetaan materiaalia sivuille.( ps.Jos haluaisit tulla tällöin mukaan,niin lisäinfoa tapahtumasta voit kysyä allekirjoittaneelta )
lisää kommentti   |  tekstiin liittyvä linkki   |   ( 3.1 / 405 )

Virpiniemessä 
tiistai, huhtikuu 15, 2008, 02:17 - VIDEOBLOGI, Tempaukset ja toiminta
Olimme virpiniemessä viettämässä soveltavaa liikuntapäivää, ensimmäisessä osiossa yhdessä Caritaksen porukan kanssa. Toisessa osiossa olimme sitten oman porukan eli Oulun asumispalveluyksikön kanssa harrastamassa liikuntaa.
Lajeina meillä oli mm. kumiveneellä laskettelua, patjalla laskettelua hyppyrin vastakkaista alastulorinnettä pitkin sekä luonnon mäessä. Sitten kokeiltiin pyörätuolirodeota, pyörätuolisuksilla hiihtoa metsässä, pyörätuolisuksilla laskettelua, moottorikelkalla ajoa jne. Toisille kelkka kyyti kuten laskettelu oli ensimmäisiä kertoja elämänsä aikana. Kiitos Virpiniemen liikuntaopiston/alueen henkilökunnalle ja Haukiputaan kunnalle hienosta yhteistyöstä sekä avusta.


lisää kommentti   |   ( 3 / 517 )

Voiko kansanedustaja olla kansan edustaja? 
maanantai, huhtikuu 14, 2008, 12:26


Eduskunta on organisaatio, joka toimii Suomen lainsäätäjänä. Kansa valitsee eduskuntaan joka neljäs vuosi 200 kansanedustajaa, joiden tulisi olla merkittäviä lainsäädäntöön vaikuttavia yksilöitä.
Kevään aikana eduskunnan käsittelyyn/hyväksyttäväksi tuodaan hallituksen esitys sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista. Sosiaali- ja terveysministeriö on ilmoittanut jo marraskuussa 2007, että terveydenhuollon asiakasmaksuja nostetaan 1.8.2008 alkaen 16,6 %. Samoin esim. Kuntaliiton edustajat puhuvat asiasta jo varmana asiana. Tämä hämmentää. Asiakasmaksujen korotus vaatii lainmuutoksen. Lainsäädäntötehtävä kuuluu kansanedustuslaitokselle, eduskunnalle. Vai kuuluuko?

Onko kansanedustajilla todellista mahdollisuutta vaikuttaa lainsäädäntöön vai pitäisikö kysyä, onko kansanedustajilla rohkeutta vaikuttaa lainsäädäntöön?
Tapahtuuko lainsäädäntö tosiasiallisesti eduskuntajärjestelmän taustarakenteissa perustuen poliittisiin kauppoihin? Jos näin on, asiakasmaksumuutoksessa tämän pikkukaupan maksumiehiksi joutuvat julkisen terveyspalveluiden käyttäjät, jotka pääosin ovat työelämän ja maksuttoman työterveyshuollon ulkopuolella olevia ilman palkkatuloa eläviä henkilöitä.

Asia ei olisi kirjoituksen arvoinen, elleivät tässä vaiheessa toteutettavat asiakasmaksujen korotukset olisi täysin ristiriidassa hallitusohjelman tavoitteiden kanssa: kansalaisten perusturvan vahvistaminen, yhteiskunnan tuen kohdentaminen eniten niitä tarvitseville, kohtuullisesta toimeentuloturvasta huolehtiminen, inhimillisen hyvinvoinnin lisääminen tai toimeentulotukimenojen hillitseminen. Asiakasmaksujen korotus ilman riittävää perusturvan korotusta aiheuttaa terveyspalveluiden saavutettavuuden ongelman, terveyserojen jatkuvan kasvun ja heikentää kansalaisten toimeentulomahdollisuuksia ja lisää toimeentulotuen tarvetta. Nykyisen suunnitelman mukaan asiakasmaksujen korotus ei tuo kunnille taloudellista hyötyä ennen vuotta 2010, koska asiakasmaksutulojen kasvu pienentää vastaavalla osuudella kunnille suunnattua valtionosuutta.

Em. perusteella voidaan nähdä, että kyseessä on täysin toimimaton yhtälö. Nähtäväksi jää, rohkeneeko kansanedustajat olla kansan edustajia. Vahva poliittinen painostus asiakasmaksujen korotuksiin edellyttää kansan edustajilta tätä painostusta suurempaa rohkeutta yksilöllisiin, järkiperusteisiin päätöksiin vastuullisina lainsäätäjinä. Mikäli asiakasmaksukorotukset hallituksen esityksen mukaisina toteutuu, on laki vahvassa ristiriidassa perustuslain 19 §:n 1 momentin kanssa, jossa määritellään perustoimeentulo ja huolenpito subjektiivisena oikeutena ja 19 § 3 momentti jossa säädetään ”Julkisen vallan on turvattava, sen mukaan kuin lailla säädetään, jokaiselle riittävät sosiaali- ja terveyspalvelut ja edistettävä väestön terveyttä.” Ongelmana on, että tiettyjen kansalaisryhmien tulotaso on riittämätön terveyspalveluista perittäviin maksuihin ja näin ollen terveyspalvelut tulevat heille mahdottomaksi saavuttaa.

Unto Lampinen
puheenjohtaja
Invalidiliiton Oulu-Kainuun aluejohtoryhmä


Kari Siponen
toiminnanjohtaja
Oulun Invalidien Yhdistys ry


Markku Lohikoski
järjestötyön suunnittelija
Invalidiliitto ry


lisää kommentti   |   ( 3 / 352 )


Edellinen Seuraava