Itsenäisyyspäivän juhlakonsertti Sininen sävel 
tiistai, joulukuu 19, 2006, 22:07
Virallisille sivuille tästä <--- klikkaa

(Toiveesta laitettu hieno tapahtuma esille uudemman kerran, koska tapahtumasta pyydetty ladattavaa koostetta. Tulossa n.10 min. video konsertista)

Kesällä 2006 yhteistyön alkaessa musiikin prof. Olga Maslak ja vammaisten virikeohjaaja Jouni Qveflander päättivät järjestää yhteisen tapahtuman Oulun alueen eri yhteisöjen kanssa.

Olga Maslak on käynyt Invalidiliiton Oulun asumispalveluyksikössä kesästä 2006 asti antamassa vapaaehtoisesti halukkaille laulunopetusta. Hän on pyyteettömästi halunnut auttaa nuoria omassa harrastuksessaan. Olemme harjoitelleet hänen ohjauksessaan 4 – 6 kertaa kuukaudessa.

5.12 järjestetyssä hienossa juhlassa Caritaksessa esiintyikin soolona Olgan säestyksellä kaksi talomme asukasta, Laura Kemppainen ja Tiina Pudas. He olivat harrastaneet laulua jo pienestä pitäen, taistelleet omien haaveiden puolesta sekä uskoneet vankasti omiin kykyihin. Unelmat on tehty toteutettaviksi.2 comments ( 292 views )   |  tekstiin liittyvä linkki   |   ( 3.9 / 972 )

Action-tapahtuma Ouluhallissa 
torstai, lokakuu 12, 2006, 19:55
katso video
Katso kuvat
(Kuvat;JQ.Uudet kuvat ovat nyt lisätty.)

Soveltavan liikunnan action-tapahtuma oli Ouluhallissa keskiviikkona
11.10.2006 klo 17.00-20.00.


Liikunnallisia elämyksiä oli kokeiltavana kaiken ikäisille ja -kokoisille sekä kaikille muille
soveltavasta liikunnasta kiinnostuneille ihmisille. Järjestämme myös tulevaisuudessa
mahdollisuuden mukaviin kokemuksiin erilaisten lajien parissa:
pyörätuolikelaus, pyörätuolijalkapallo, pyörätuolitanssi, kelkkasähly,
kelkkakäsipallo, laser-ammunta, pyörätuolinyrkkeily, curling jne.

Mahdollisuus action-tapahtumassa oli tutustua myös maastossa retkeilyyn, jota Inavlidiliiton Oulun asumispalvelut ovat soveltaneet liikuntavammaisten maanpuolustusleirin muodossa. Keväällä -2006 järjestetty leiri yhdessä Maanpuolustus Pohjois-Pohjanmaan maanpuolustuspiirin ja Puolustusvoimien kanssa oli
menestys, joka jatkuu myös keväällä -2007.

Toiminnan ja tapahtumien tavoitteena on lisätä tietoisuutta soveltavan liikunnan
mahdollisuuksista ja motivoida uusia harrastajia liikunnan pariin.
Kokeilemalla ohjatusti uusia lajeja vähennetään kynnystä omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen.
Yhtenä tavoitteena on, että action-tapahtuma luo yhteistyötä ja
mahdollistaa Kunnossa kaiken ikää-hanketta jatkossakin.

Tapahtumaa olivat järjestämässä: Suomen Invalidiliitto, Oulun invalidien yhdistys, Oulun kuntokeskus, Rokuan kuntokeskus, Pohjois-Suomen liikunta ry, Oulun kaupungin liikuntavirasto, Invalidiliiton asumispalvelut, Oulu, ja Oulun seudun ammattikorkeakoulun fysioterapiajaosto. Iso kiitos edm. koulun opiskelijoille!

Tule jatkossakin kokeilemaan uusia elämyksiä ja nauttimaan liikunnan ilosta. Muista
ottaa kaverisikin mukaan!(kuva: Oli hienoa saada Pertti Sankilampi (oik.edessä) mukaan tapahtumaan. Hän toimi koko illan asiantuntevana juontajana.)
lisää kommentti   |   ( 3.6 / 789 )

Aivovammaliiton Oulun klubitalo 
maanantai, syyskuu 25, 2006, 12:57


Aivovammaliiton Oulun klubitalotoiminta on tarkoitettu työikäisille henkilöille, joilla on aivovamma, aivokasvaimen jälkitila tai anoksinen aivovaurio. Klubitalo tarjoaa työpainotteista toimintaa ja vertaistukea ammattilaisten ohjauksessa ja valmennuksessa. Klubitalossa työskentelee kaksi palkattua työntekijää, toinen ohjaaja aloittaa v. 2007 alussa.

Klubitalon päivä alkaa klo 9.00 ja päättyy klo 15.00, avoinna maanantaista torstaihin.

Klubitalon jäsenet ja työntekijät suunnittelevat ja toteuttavat päivittäiset tehtävät yhdessä ja osallistuvat päätöksentekoon viikoittaisissa klubikokouksissa.

Klubitalon päivään kuuluu mm.:
- ruuanlaitto ja kaupassa käynti ja muut kodintyöt
- toimisto- ja siistimistyöt
- retket, pelit, tutustumiskohteet
- ryhmäkeskustelut – vertaisryhmäkeskustelut, klubikokoukset, alustetut keskustelut

Klubitoiminta tarjoaa
- vertaistukea ja sosiaalisia suhteita
- mukavaa tekemistä ja yhdessä olemista.

Klubitoiminta
- tukee omatoimisuutta
- pitää yllä vuorokausi- ja viikkorytmiä
- lisää itsenäisyyttä ja oman elämän hallintaa.

Klubitaloon voi tulla ensin tutustumiskäynnille. Toimintaan mukaan tuleminen käynnistyy alkuhaastattelulla ja sen jälkeen kolmen kuukauden pituisella tutustumisjaksolla. Tänä aikana tutustuja päättää onko klubitalo hänelle sopiva paikka. Samoin myös jäsenet ja työntekijät arvioivat tutustujan edellytyksiä toimia klubitaloyhteisössä.

Alkuhaastattelu on 30 min. kestävä keskustelutilanne, jossa kartoitetaan tulevan jäsenen motivaatiota ja riittävää toimintakykyä klubitalotoimintaan osallistumiseen.

Haastattelussa huomioidaan seuraavia asioita:
- itsenäisyys ja valmiudet itsenäiseen osallistumiseen
- omatoimisuus ja valmiudet aloitteelliseen tekemiseen yksin ja ryhmässä
- päivittäisistä toiminnoista selviytymisen kykyä
- kykyä tulla toimeen muiden jäsenten kanssa (sosiaaliset taidot ja käyttäytyminen)
- palautteen ja ohjaamisen vastaanottokykyä
- vireystila
- työikäinen
- vammautumisesta aikaa vähintään 2-3 vuotta

Jatkuva toiminnanohjauksen tarve edellyttää henkilökohtaista avustajaa, jollaista klubitalo ei voi tarjota. Oman henkilökohtaisen avustajan kanssa osallistuminen toimintaan on mahdollista.

Klubitalolla ei ole jäsen- tai pääsymaksua. Aterioista maksetaan omakustannushinta ja matkat jokainen kustantaa itse. Muista toimintaan liittyvistä kuluista, esim. retket, sovitaan erikseen.

Oulun klubitalo toimii lokakuusta 2006 alkaen osoitteessa Puusepänkatu 4 a, 2.krs. Hyvän mielen talo toimii samassa rakennuksessa.

Lisätietoja ja ajanvarauksen alkuhaastatteluun voit kysyä toiminnanohjaaja Liisa Pitzéniltä, puh. 050-493 7897 tai sähköpostitse osoitteesta klubitalo.oulu@mail.suomi.net.


Aivovammaliiton Oulun klubitalon ohjausryhmätyöskentelyn linjaukset:

- osallistujien laaja-alainen ja monipuolinen asiantuntemus

- toimii asiantuntijana ja toiminnanohjaajan ammatillisena tukiryhmänä

- ohjaa suhteessa projekti-/toimintasuunnitelmaan

- edistää verkostoitumista – välittää tietoa omaan organisaatioon

- väli- ja loppuraporttien hyväksyminen

- tulosten, toteutuksen ja toiminnan vaikuttavuuden arviointi


Aivovammaliiton Oulun klubitalon ohjaustyöryhmään kuuluu kahdeksan jäsentä


TERVETULOA TUTUSTUMAAN!

1 kommentti ( 108 views )   |   ( 3.4 / 745 )

Laura Kemppainen Tähtiartistit-laulukilpailussa 
sunnuntai, syyskuu 17, 2006, 20:07
katso video: laura_k.wmv

Laura Kemppainen lähti kesäkuun lopussa rohkeasti mukaan Ohjelmatalo Naplit Show Oy:n järjestämään TÄHTIARTISTI 2006- kilpailuun, jossa etsitään uusia tähtiä iskelmätaivaalle. Mukaan kilpaan hän lähti ensin haastaakseen itsensä ja ollakseen jälleen monta kokemusta rikkaampi.

Nyt semifinaalivaiheessa mielessä siintelevät yhä vahvempina mahdollisuus päästä levyttämään ja keikkailemaan. Tähtiartisti 2006-kilpailu on Lauran mielestä hieno mahdollisuus kaikille ja kilpailuun osallistuminen on tuonut elämään paljon iloa sekä uskoa omiin kykyihin.

Se että Lauraa ovat hankeessa tukeneet ja tsempanneet monet ystävät ja sukulaiset on hän saanut myös arvokasta ja yllättävää tukea sekä lauluopetusta itseltä Professori Olga Maslakilta. Hänen opetuksessaan ovat olleet esim sellaiset taiteilijat kuin Jyrki Anttila ja Petrus Schroderus. Maslak on erikoistunut kamarimusisointiin laulajien kanssa.

Olga Maslakin kanssa ovat konsertoineet mm. tenori Jyrki Anttila, tenori Esko Jurvelin, sopraano Anna-Maria Jurvelin, viulutaiteilija Sergey Sarkisiants, altto Eeva-Kaarina Vilke, mezzosopraano Marjatta Airas, basso Jaakko Ryhänen, sopraano Airi Tokola, tenori Vladimir ja sopraano Ludmila Nedvizhai, baritoni Tapani Valtasaari, sopraano Taina Piira, mezzosopraano Chieko Okabe ja tenori Petrus Schroderus. Sanotaanki että Laura on ollut vähintäänkin looistavassa ohjauksessa. Yhteistyö myös jatkuu edelleen Invalidiliiton asumispalveluiden, Oulun yksikön ja Olgan Masalakin kanssa. Asiasta kuullaan myöhemmin näillä sivuilla.

Jos haluat olla mukana kannustamassa Lauraa edelleen, Kuusamon Tropiikissa 6.-7.10.2006 pidettävään finaaliin, äänestä soittamalla numeroon 0700-01414 ja näppäile numero 202. (1,48&#8364; + pvm) Äänestysaika on päättynyt perjantaina 22.9. klo 10.00 Jokainen annettu ääni on tärkeä askel lähempänä pienen ihmisen unelmaa! - Kiitos kaikille kannustuksesta.


Voit käydä TÄHTIARTISTI 2006 sivuilla http://www.tahtiartisti.fi/naplit/t2006/index.php sieltä löytyy tarkempaa tietoa.

lisää kommentti ( 20 views )   |   ( 3.4 / 700 )

"Tavoitteena on tehdä soveltavaa liikuntaa tunnetuksi ja edistää soveltavan liikuntaa sekä paikallisesti että valtakunnallisesti." 
maanantai, syyskuu 4, 2006, 17:28
Katso video
Katso kuvat

(Katso todella vauhdikas videokerronta aiheesta. Siinä selviää hienon kuvauksen ja musiikin vauhdittamana, mitä torilla tapahtui)

Näin mentiin:

Lähes kaikki meistä tarvitsevat jossain elämänsä vaiheessa liikunnan tai liikkumisen soveltamista; esimerkiksi ikä, sairaus tai vamma saattaa heikentää toimintakykyä.

Soveltaminen voi tarkoittaa esimerkiksi sääntöjen, tilojen, liikuntalajien, liikuntavälineiden tai ohjaamisen muuttamista niin, että liikunta soveltuu kaikille. Lähes kaikki liikunta on kaikille mahdollista. Tärkeintä on avoin mieli ja rohkea asenne.

Soveltavan liikunnan, SoveLi:n, vauhdittama valtakunnallinen liikuntatapahtuma järjestettiin Oulun päivien yhteydessä 2. syyskuuta Oulun kauppatorilla.

Tapahtumassa mm. palkittiin Oulun vammaisystävällisimmät liikkeet, sekä luovutettiin hyväntahdon viesti, jonka tavoitteena on tehdä soveltavaa liikuntaa tunnetuksi ja edistää soveltavan liikuntaa sekä paikallisesti että valtakunnallisesti.

Vammaisystävällisimmäksi liikkeksi palkittua Suomalaista kirjakauppaa kehuttiin mm. siitä, että vaikka tilat eivät ole täysin esteettömät, myyjiltä löytyy silti asennetta, ennakkoluulottomuutta ja halua palvella vammaisia; esimerkiksi näkövammaiselle etsitään liikkeestä kyseisen asiakkaan haluama kirja. Toista saman palkinnon saajaa, Hesburger-pikaruokaravintolaa kiiettiin esteettömästä liikkumisesta ravintolan sisätiloissa ja matkapuhelimen mahdollisuuksista kommunikointiin vammaisten asiakkaiden ja myyjien välillä.

Juhlapuheen piti Oulun liikuntatoimenjohtaja Jari Parkkonen, ja viestireppujen luovuttajina toimivat Mika Kyllönen sekä Jouni Qveflander.

Oulun torilla järjestetyssä soveltavan liikunnan tapahtumassa huomioitiin myös oululaisia erityisliikunnan parissa ja järjestöissä pitkään
toimineita henkilöitä. Kaikki huomioidut henkilöt ovat toimineet
vähintään 15 vuotta vapaaehtoisesti liikuntakentällä ja ovat olleet kehittämässä erityisliikunnan palveluita Oulussa.

Heikki Kokko

Tehnyt töitä Kehitysvammaisten Tuki ry:ssä n. 10 v. joista puheenjohtajana 7 vuotta. Tämän jälkeen hän siirtyi perustettuun
Autismi- ja aspergeryhdistykseen ja samalla toimii myös Me Itse järjestön aktiivina yhdyshenkilönä. Liikunta on aina ollut Heikki Kokon sydämen asiana.

Sulo Lehto

Urheilun järjestöihminen. On taitanut isojen tapahtumien organisoinnit NMKY:n Julmaset -porukan kanssa. On työskennellyt Oulu-kävelyn parissa
15 vuotta ja edistänyt aktiivisesti erityisesti Pohjois-Pohjanmaan Parkinson yhdistyksen Oulun alueen liikuntaa. Urheilutalon järjestö-Boccia -sarja ja Oulu-kävely on osoitus laajasta järjestöyhteistyöstä, joiden yhteyshenkilönä "Supe" on toiminut pitkään.

Kari Siponen

On toiminut Oulun Invalidien yhdistyksessä 22 vuotta. Aluksi järjestösihteerinä 19vuotta ja nykyisin toiminnanjohtajana. Karilla on liikuntavammaisten liikunnan edistäminen ollut jokaiseen työpäivään liittyvää asiaa. Omien kokemusten kautta, urheilijana, avustajana ja yhdistyksen aktiivisten vapaaehtoisten kanssa Kari on luonut systeemin, jolla hyvinkin liikuntarajoitteinen ihminen saadaan liikkumaan. Lisäksi yhdistyksessä on tehty töitä Karin johdolla erityisliikunnan huippu-urheilun eteen.

Aimo Tikkanen

Ollut mukana Oulun Reumayhdistyksen järjestötoiminnassa 16 vuotta ja jatkaa edelleen. On edistänyt Tuki- ja liikuntarajoitteisten liikuntamahdollisuuksia. Taustalla on omat kokemukset kuntoutuksesta kuntoliikuntaan 20 vuoden ajalta. On tehnyt aktiivista yhteistyötä muiden yhdistysten kanssa ja kehittänyt uusia ideoita reumaa sairastaville liikunnallisen kuntoutuksen näkökulmasta.

Raimo Heikkinen

On toiminut Pohjois-Pohjanmaan näkövammaiset ry:n parissa 1978-2005 liikunta-asiamiehenä ja liikuntatoimikunnan puheenjohtajana.
Yleisurheilija vailla vertaa; noin 100 SM-mitalia, EM-, MM -mitaleita, lisäksi 1 kulta ja 2 hopeaa Paralympialaisista. On omalla esimerkillään kannustanut ja edesauttanut alueemme näkövammaisia yleisurheilun pariin.
Samalla Raimo on pitänyt huolen, että näkövammaisille on tarjolla kaikille soveltuvat kuntosali- ja uintivuorot. Myös leiritoiminta Pihlajarannassa on aina sisältänyt vinkkejä liikuntamahdollisuuksista.
Luotsaa nyt nuorempaa joukkoa liikuntavastuun ottamiseen järjestökentässä.
1 kommentti ( 152 views )   |   ( 3.6 / 750 )


Edellinen Seuraava